:-( Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?
  19°C pochmurno z przejaśnieniami

Przepis na bezglutenowy aromatyczny chleb trzy ziarna – pyszny, chrupiący chleb z twojego pieca

Zdrowie, Przepis bezglutenowy aromatyczny chleb ziarna pyszny chrupiący chleb twojego pieca - zdjęcie, fotografia

Dla wszystkich, którzy cenią sobie domowe wypieki zarówno te słodkie jak i wytrawne, przedstawiamy prosty przepis na pyszny, niezwykle aromatyczny chleb bez glutenu, wzbogacony ziarnami

Smaczny chleb z chrupiąca skórką z pewnością zasmakuje nie tylko osobom na diecie bezglutenowej, ale także miłośnikom tradycyjnych wypieków.
 
Składniki
40 g nasion słonecznika
25 g sezamu
25 g siemię lniane
430 g 3 PAULY Lekka mieszanka mąki
30 g świeżych drożdży lub 1 opakowanie suchych drożdży (bezglutenowe)
2 łyżki oleju
1 łyżka cukru
350 ml letniej wody
1 łyżeczka soli
Do malowania: olej
Blaszka do pieczenia: podłużna (około 21 cm długości)


Przygotowanie:
1. Delikatnie wymieszaj drożdże z cukrem i letnią wodą i pozostaw, aż do powstania bąbelków.
2. Wymieszaj mąkę z solą i olejem. Powoli dodaj wyrobione drożdże, nasiona słonecznika, nasiona sezamu i nasiona lnu. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie i wyrabiaj aż powstanie gładkie ciasto, najlepiej za pomocą miksera z końcówką haczyk do ciasta (około 10 minut).
3. Przykryj ciasto wilgotną szmatką i pozostaw w ciepłym miejscu na 15 minut.
4. Po czasie leżakowania ponownie krótko zagnieć ciasto i umieść w natłuszczonej formie w kształcie podłużnej blaszki. Gładką szpatułką zwilż powierzchnię ciasta i odstaw pod przykryciem na kolejne 30 minut.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
6. Posmaruj powierzchnię olejem, piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 50 minut.

Porada:
Można użyć innych nasion. Nasiona dyni, maku lub orzechów itp.

Gotowe - smacznego.

Przepis na bezglutenowy aromatyczny chleb trzy ziarna – pyszny, chrupiący chleb z twojego pieca komentarze opinie

  • Gość - niezalogowany 2018-06-20 14:09:26

    A co to za mąka?

Dodajesz jako: Zaloguj się