:-( Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?
  22°C lekkie zachmurzenie

Pyszne, pachnące wanilią bezglutenowe brownie z bakaliami na expressowo

Zdrowie, Pyszne pachnące wanilią bezglutenowe brownie bakaliami expressowo - zdjęcie, fotografia

Szybki przepis na pyszne ciasto przyda się każdemu. To bezglutenowe brownie gotowe jest niemalże w pół godziny, a do tego nie wymaga skomplikowanych składników i sprzętu

Szybko się piecze i wychodzi naprawdę pyszne, pachnące, wilgotne i mięciutkie – takie jak powinno być brownie. Można je swobodnie modyfikować wzbogacając np. siekanymi bakaliami, skórką pomarańczową czy czekoladową polewą, jednak bez dodatków także smakuje wspaniale.

Składniki
1 szklanka cukru trzcinowego lub zwykłego 
3 łyżki kakao
½ kostki masła 
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1 szklanka bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3 Pauly 
2 jajka
Kilka kropel ekstraktu waniliowego lub aromatu
Dowolnie ulubione bakalie

Przygotowanie
Wszystkie suche składniki (mąka, cukier, kakao i proszek do pieczenia) wymieszać w misce. Dodać jaja i rozpuszczone masło. Całość dokładnie wymieszać na gładką masę. Przygotować naczynie żaroodporne lub blaszkę smarując ją dokładnie tłuszczem i przelać do niej gotową masę. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika i piec ok 20 – 25 minut. 

Porada: ciasto można wzbogacić siekanymi bakaliami mieszając je z ciastem przed pieczeniem, lub po upieczeniu i wystudzeniu ciasta przystroić z wierzchu bakaliami i polewą czekoladową 

Pyszne, pachnące wanilią bezglutenowe brownie z bakaliami na expressowo komentarze opinie

Dodajesz jako: Zaloguj się