Reklama

Bezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi

nOlesnica.pl
05/01/2019 07:32

Proste danie pełne smaku i świetnie prezentujące się na talerzu?

Takie właśnie jest spaghetti z poniższego przepisu. Ciekawe dodatki, szybkie przygotowanie i wyśmienity efekt końcowy sprawią, że spaghetti z krewetkami będzie często gościło w menu każdego smakosza. 

Danie doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu oraz wśród miłośników tradycyjnych potraw. 

Składniki dla 3 osób: 
- 15 krewetek
- 3 łyżki masła
- mała cebula
- ząbek czosnku
- 8 pomidorków koktajlowych 
- 1 pomidor bez skórki
- 150 ml wody, bulionu lub białego wina
- 1 łyżka sosu sojowego
- parmezan do oprószenia
- 300g makaronu bezglutenowego 3 Pauly spaghetti 

Przygotowanie:
Krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez ok 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy 3 Pauly gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem. 

Gotowe, smacznego.

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo nOlesnica.pl




Reklama
Wróć do